12 Temmuz 2015 Pazar

Tavuklu Bezelyeli Tencere Yemeği



hem lezzetli hem sağlık deposu bir tarif. :)

Tavuklu Bezelyeli Tencere Yemeği
Tavuklu Bezelyeli Tencere Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

1 paket tavuk eti(kuşbaşı doğranır. )
2 büyük havuç(iri yuvarlak doğranmış)
1 su b. Dolusu haşlanmış taze ya da konserve bezelye
2 kuru soğan(iri doğranacak, 4 de bölünmesi yeterli. )
3 patates (iri doğranacak. )
2-3 adet domates (soyulmuş, doğranmış)
3 çarliston biber(iri ve uzun doğranacak. )
1 pk. Tavuk suyu tableti
1 tatlı k. Tuz
1 küp şeker
1 yemek k. Biber salçası
bir miktar sıcak su
3 yemek k. Sıvı yağ
2 yemek k. Tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber (isteğe göre baharatlar)

Tavuklu Bezelyeli Tencere Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Yağları tencereye alın ve üzerine doğradığınız tavukları ekleyip bir tur karıştırın. üzerine sırasıyla patatesleri, havuçları, soğanları, biberleri, domatesleri ekleyin kavurun. Salçayı da ekleyip karıştırın. üzerine bir miktar sıcak su koyup tavuk suyu tabletini ekleyip iyice tableti ezip karıştırın. Az tuz daha ekleyin. Pişmeye bırakın. Bezelyeleri de ekleyin. Suyu kaynayınca ocağın altını kısın. Patatesler yumuşadıysa olmuş demektir. isteğe göre baharatlarını da ekleyin. Ocaktan almaya yakın bir küp şekeri de ekleyip karıştırın.
Yemeğimiz hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder