14 Temmuz 2015 Salı

Helvalı Vişne Reçelli Pasta










Çok değişik bir pasta yapmaya ne dersiniz? :)

Helvalı Vişne Reçelli Pasta
Helvalı Vişne Reçelli Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

Un helvası için:

2 su b. Un
yarım pk. Margarin



helvanın şerbeti için:
2 su b. şeker
1 su b. Süt
1 su b. Su


kreması için:
2 pk. Kremşanti
2 su b. Süt

içine:vişne reçeli

üzerine:
orman meyveli sos
kakao

Helvalı Vişne Reçelli Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Helva için tereyağını eritin bir tencerede üzerine unu ekleyin kavurun. Un helvasını iyice kavurun.
şerbetini ayrıca bir tencerede kaynatın ve helvaya ekleyip karıştırın. Helvayı dinlendirin.
Bir yuvarlak kaba helvanın yarısını yayın. üzerine çırpılmış krem şantinin yarısını yayın ve vişne reçeli dökün. üzerine tekrar helvayı dikkatlice yayın.
Tekrar kremşantiyi döküp yayın.
En son orman meyveli sosu da pişirip soğutup üzerine dökün.  kakao da serpin. Buzdolabında 2 saat kadar bekletip dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder