15 Temmuz 2015 Çarşamba

Semizotu Yemeği



Semizotu Yemeği
Semizotu Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

2 demet semizotu
2 kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
tuz, pulbiber

Semizotu Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Semizotu yıkanıp temizlenir. Fazla küçültmeden doğranır. Bir kenarda bekletilir.
Küçük bir tencereye zeytinyağı koyulur, yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştirilir. Soğanlar pembeleşince salça eklenip karıştırılır.
Domatesler küp küp doğranır ve tencereye eklenir.
Semiz otları da ilave edilir, tuzu ve isteğe göre pul biberi de atılır. Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Not:Yemeğimiz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu sevenler varsa su ekleyebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder