14 Temmuz 2015 Salı

ayran aşı çorbası


tam da yaz aylarına yakışacak bir tarif. :)


Ayran Aşı Çorbası
Ayran Aşı Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı arpa şehriye
7-8 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Şehriyeyi Kavurmak İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nane
Kırmızı pul biber

Ayran Aşı Çorbası Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye yoğurdu, yumurtayı, unu koyup ve iyice çırpın.
Üzerine sıcak suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Kaynamaya başlayınca arpa şehriyenin yarısından fazlasını ilave edin ve karıştırın.

Kalan şehriyeyi zeytin yağında rengi dönene kadar kavurup, çorbaya ilave edin.
Sonra tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırarak şehriyeler pişene kadar pişirin. (kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)

Üzeri için; tereyağını, zeytinyağı tavada kızdırın.
İçine naneyi, kırmızı pul biberi ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
üzerine hazırladığımız sosu gezdirip, 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder