12 Temmuz 2015 Pazar

KAYSERİ YAĞLAMASI









pasta desem değil sade hamur işi desem hiç değil. :) yapması zor gibi görünen ama aslında kolay olan lezzetiyse tam anlamaıyla 'olay' olan yöresel bir tarif:  KAYSERİ YAĞLAMASI

Kayseri Yağlaması
Kayseri Yağlaması Tarifi'nin Malzemeleri

500 gr. Un
1 su bardağı su
yarım su bardağı süt
10 gr. Yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

iç harcı:
2 yemek kaşığı tereyağı
350 gr. Kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
6-7 adet domates
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı biber salçası
1, 5 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Karabiber

üzerine:(isteğe göre)
yoğurt

Kayseri Yağlaması Tarifi'nin Yapılışı

Su, süt, şeker, maya ve sıvı yağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştıralım. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edelim. Tuzu ekleyip yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirelim.

İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayalım. Tavayı ateşe alıp ısıtalım. Ve tereyağını ekleyelim. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alalım ve iyice pişirelim. Ardından kıymayı ekleyip kavuralım, sırasıyla biberi ekleyelim.
Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.
Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyelim. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirelim. Harcımızın biraz ıslak kalmasına özen gösterelim.

Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartalım. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirelim.

Hamurun birisini servis tabağınıza alalım. Üzerine kıymalı harçtan sürüp diğer hamuru üzerine yerleştirelim. Bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirelim.
4 dilim olacak şekilde keserek servis edelim. Dilerseniz yanında ya da üzerinde yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder