18 Temmuz 2015 Cumartesi

izmir köfte



hem lezzetli hem bereketlidir kendileri. :)

İzmir Köfte

İzmir Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz haline getirilmiş bayat ekmek
Yarım çay bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydanoz
4-5 adet patates
2 adet domates
4-5 adet yeşil biber
1 çay bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça

İzmir Köfte Tarifi'nin Yapılışı

İncecik doğradığımız soğan, sarımsak ve maydanozu kıyma ile karıştırıyoruz.

Yumurtayı, toz haline getirilmiş bayat ekmeği, suyu ve baharatları karıştırıp iyice yoğuruyoruz. 30 dakika civarında buzdolabında dinlendiriyoruz.

Patatesleri soyup istediğimiz şekillerde doğruyoruz.

Önce patatesleri daha sonra da şekil verdiğimiz köfteleri hafifçe kızartıyoruz.
Fırın tepsisine dizip, köftelerin arasına domates ve biber dilimleri ekliyoruz. Ayrı bir kapta domates suyunu ve salçayı karıştırıp, 1 su bardağı su ilave edip ve iyice karıştırıp tepsiye döküyoruz.

Tepsiyi fırına koyuyoruz.

Önceden ısınmış 180 dereceli fırının orta katına yerleştirip ve 30 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder