20 Şubat 2014 Perşembe

AYVA REÇELİ




KIŞ AYLARINDA AİLECEK AFİYETLE YENECEK BİR REÇEL TARİFİ... :)
MALZEMELER:

5 ADET AYVA
5 BARDAK SU
1 KG TOZ ŞEKER
4 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI:

AYVALARIN KABUKLARINI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN. ÇEKİRDEKLERİNİ ATMAYIN. TENCEREYE SUYU KOYUP KAYNATIN. KAYNAYINCA AYVALARI VE ÇEKİRDEKLERİNİ KOYUN. AYVALAR YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. AYVALAR YUMUŞAYINCA ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ DÖKÜN. 20 DK DAHA KAYNATIN. DAHA SONRA LİMON SUYUNU SIKIP BİRAZ DAHA KAYNATIN. KISIK ATEŞTE NE KADAR UZUN SÜRE KAYNATIRSANIZ RENGİ DE O KADAR KIRMIZI OLUR. İŞLEM BİTİNCE OCAĞIN ALTINI KAPATIN. İLK SICAĞI ÇIKINCA REÇELİ KAVANOZLARA DOLDURUN VE KAPAKLARINI SIKICA KAPATIN. AYVA REÇELİNİ SERİN,KURU VE GÜNEŞ GÖRMEYEN YERDE SAKLAYIN.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder