20 Şubat 2014 Perşembe

Erik Marmelatlı Tart

Erik Marmelatlı Tart

150 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için;
Erik marmelatı

Yumuşak margarin ve pudra şekerini birlikte iyice eritin. Vanilya, yumurta ve un ekleyin ve yoğurun. Kabartma tozunu ekleyin yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat kadar dolapta dinlendirin. Yağladığınız kalıba hamurun yarısından fazlasını elinizde yerleştirin ve çatalla her yerini delin. Üstüne erik marmelatını yayın. Kalan hamurdan uzun şeritler yapın ve kafes şeklini verin. Orta ısılı fırında iyice pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun ve pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder