20 Şubat 2014 Perşembe

PEYNİRLİ PIRASALI EKMEK:



PEYNİRLİ PIRASALI EKMEK:

aldığı kadar un
1 su b. yoğurt
yarım su b. sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su b. su
tuz

iç harcı:
yarım kilo pırasa
sıvıyağ
1 kase peynir
tuz
pulbiber
pırasayı ince ince kıyın ve tavada az yağda kavurun. daha sonra ocaktan alınca içine beyaz peynir, pulbiber,tuz ekleyip karıştırın. hamuru için un,su,yağ,tuz,yaş maya ve yoğurdu karıştırarak hamuru yoğuurun. 30 dk dinlendirin. daha sonra hamuru merdaneyle açın ve arasına pırasalı peynirli harçtan koyup rulo olacak şekilde kapatın. üzerine yumurta sarısı süürüp fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder