20 Şubat 2014 Perşembe

Elmalı Rulo Tarifi



minik lokmalar = büyük mutluluklar... :))))

malzemeler:

250 gr margarin(oda sıcaklığında)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı soğuk süt
2 paket hamur kabartma tozu
2 paket vanilya
6,5 su bardağı un
İçi için:

6 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz yada fındık (ince kıyılmış)
2 çay kaşığı tarçın
hazırlanışı:

Tüm hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. İçi için elmaları soyup rendeleyin, toz şekerle birlikte ocakta suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alınca tarçın döküp karıştırın ve ılımaya bırakın. Hamurdan bezeler yapıp her bir bezeyi oklavayla açın ve 8 üçgen parçaya bölün. Her bir parçanın içine elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder