20 Şubat 2014 Perşembe

Patatesli Poğaça Yapımı



Patatesli Poğaça Yapımı


yine çayın vazgeçilmezlerinden biri afiyet olsun. .. :)

  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 5-6 tane haşlanmış patates
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, pul biber
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin ve 1 saat dinlendirin. Bir yandan iç malzemesini hazırlayın. Haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Maydanozları kıyıp patatese ilave edin. Pul biber, tuz ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekilde açın. Ortasına patatesli harçtan koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside 30 dakika daha mayalandırın. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder