20 Şubat 2014 Perşembe

Muzlu Kup

hafif bir tatlı tarifi sizlerle. afiyet olsun.. :)

Muzlu Kup


  • 1 lt süt
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak az un
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet muz
Tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip biraz kavurun. Daha sonra yavaş yavaş sütü, şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine 1 paket vanilyayı koyup karıştırın. İşlem bittikten sonra muhallebiyi soğumaya bırakın. Muzları dilimleyin. Kup bardaklarına muzların yarısını paylaştırın. Üzerine düzgün bir biçimde muhallebiyi dökün. En son işlem olarak kalan muz dilimlerini koyup süsleyin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.  Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder