20 Şubat 2014 Perşembe

Patatesli Hangel (Erzincan Yöresi)

ben de bir erzincanlı olarak bu yöresel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. afiyet olsun.. :)

  • ılık su
  • tuz
  • aldığı kadar un
İçi için:
  • haşlanmış patates
  • peynir
  • maydanoz
üzeri için
  • kızdırılmış tereyağı
Hazırlanışı
Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru tezgahta açın ve kareler şeklinde kesin. Her bir parçanın içine patatesli harçtan koyup kapatın. Tencereye su, tuz koyup kaynatın. Kaynayınca içine hamurları yavaş yavaş atın. Mantı haşlar gibi haşlayın. Sonra suyunu süzüp bir servis tabağına dökün üzerine ocakta kızdırılmış tereyağı döküp servis edin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder