20 Şubat 2014 Perşembe

TAHİNLİ KEK

ÇOK LEZZETLİ VE FAYDALI BİR TARİF: TAHİNLİ KEK
AFİYET OLSUN...

MALZEMELER:

2 YUMURTA
2 SU B. TOZ ŞEKER
1 SU B. YOĞURT
2,5 SU B. UN
1 TATLI K. KARBONAT
250 G MARGARİN
1 SU B. TAHİN

YAPILIŞI:
1.GENİŞ BİR KAPTA YUMURTALARI VE TOZŞEKERİ ÇIRPIN. YOĞURDU,UNU,KARBONATI,MARGARİNİ VE 4-5 ÇORBA KAŞIĞI TAHİNİ EKLEYİN.MALZEMELERİ ÖZLEŞENE DEK KARIŞTIRIN.
2.KEK KARIŞIMINI HAFİFÇE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.KALAN TAHİNİ HAMURUN ÜZERİNE DÖKÜN.
3.ÖNCEDEN ISITILMIŞ ORTA ISILI FIRINDA PİŞİRİN.
4.PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN KEKE KÜRDAN BATIRIN.KÜRDAN TEMİZ ÇIKIYORSA KEK PİŞMİŞ DEMEKTİR.
5.ILIK VEYA SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder