21 Şubat 2014 Cuma

lahana kavurmalı patatesli börek

5 yaprak yufka
salçalı lahana kavurması
rendelenmiş patates
yoğurt+sıvıyağ karışımı

lahanayı kapuska yapar gibi yalnız çok sulu olmasın salçayla baharatlarla kavurun. içine patates rendeleyin.tuzunu da ayarlayın.
yufkanın bir tanesini tepsinin dışına sarkacak gibi serin. yoğurt sıvıyağ karışımından dökün. tekrar bir yufka daha serin. iç harçtan koyun. bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayın. en son dışına sarkan yufkayı da
üzerine kapatın. üzerine yoğurt sıvıyağ karışımından sürüp çörekotu serpin. fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder