20 Şubat 2014 Perşembe

Çikolatalı Kakaolu Pasta

Çikolatalı Kakaolu Pasta


hem basit hem de aniden gelen misafirlere karşı kurtarıcı bir tarif. :)

  • 1 paket hazır pandispanya
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket bitter çikolata
  • Kakao
Keki ıslatmak için;
  • 2 tatlı kaşığı kahve
  • 1 kase sıcak su
  • 3 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
  • Çilek reçeli ve kakao
Pandispanyanın alt katı pasta tabağına konur. Kahve, şeker ve sıcak su bir kasede karıştırılır. Pasta keki bu suyun yarısı ile ıslatılır. Krema bir kapta süt ile çırpılır. Pasta kekinin üzerine kremanın yarısı yayılır. Üzerine kırılmış bitter çikolata parçaları serpiştirilir. Üzerine diğer pasta keki kapatılır. Kahveli su ile ıslatılır. Kalan krema ile pastanın her tarafı kaplanır. Pastanın üzerine çilek reçeli taneleri konur ve reçelin suyundan pastanın kenarlarına dökülür. Son olarak pastanın üzerine kakao serpilir. İsterseniz kakao serpmeden sadece çilek reçeli ile de süsleyebilirsiniz. Her iki şekilde de fotoğraf mevcut. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder