22 Şubat 2014 Cumartesi

portakal kabuğundan marmelat yapımı

BUGÜN SİZE HEM PRATİK HEM DE İŞE YARAR BİR TARİF VERECEĞİM. PORTAKAL KABUĞU MARMELATI.. BÖYLECE İSRAF DA ETMEMİŞ OLACAKSINIZ. ÖZELLİKLE KEKLERE ÇOK YAKIŞMAKTADIR. :)

biriktirebildiğiniz kadar portakal kabuğu
kavanozun içine serpmek için şeker
kaynar su

soyulmuş portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. bu şekilde kaynatın sonra suyunu süzüp kabukları soğuk suya tutun. ve tekrar tencereye su koyup kabukları  1 kez daha kaynatın. bunu yapmamızın sebebi portakal kabuklarının hem yumuşaması hem de acısının çıkmasıdır. 2. kez kaynattıktan sonra tekrar süzüp soğuk suya tutun  ve tencereye koyup el blendırıyla püre haline getirin. daha sonra bir kavanozun tabanına biraz toz şeker serpin ve püreden 1 tahta kaşığı dolusu koyup basın tekrar şeker tekrar püre koyup püre bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve en üste de toz şeker serpip kavanozun kapağını kapatın. buzdolabında 1 hafta ara ara karışıtırarak bekletin. 1 hafta sonunda portakal kabuğu marmelatınızı pasta,kek,kurabiye  hamurlarınızda kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder