Unsuz Yağsız Şekersiz Balkabaklı Çikolatalı Kek
Sevgili Dr. Ayça Kaya’dan öğrendiğim bir tarif. Çok hafif ve lezzetli, denemelisiniz:)
Balkabağını şekersiz sadece biraz su koyup tencerede haşlayın. Daha sonra çatalla ezin. İçine ceviz parçaları, bal ve tarçın katıp karıştırın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Silikon muffin kalıplarına ilk önce erimiş çikolatadan fırçayla sürün ve kalıpları buzdolabının dondurucu kısmına kaldırın. 15-20 dk sonra kalıpları çıkarın. Ezilmiş balkabağını kalıpların içine paylaştırın. Tekrar fırçayla çikolata sürüp üzerlerini iyice çikolatayla kapatın ve tekrar derin dondurucuya kaldırın. 1 saat kadar bekletin ve kekleri kalıptan dikkatlice çıkarıp biraz ılındıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Balkabağını şekersiz sadece biraz su koyup tencerede haşlayın. Daha sonra çatalla ezin. İçine ceviz parçaları, bal ve tarçın katıp karıştırın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Silikon muffin kalıplarına ilk önce erimiş çikolatadan fırçayla sürün ve kalıpları buzdolabının dondurucu kısmına kaldırın. 15-20 dk sonra kalıpları çıkarın. Ezilmiş balkabağını kalıpların içine paylaştırın. Tekrar fırçayla çikolata sürüp üzerlerini iyice çikolatayla kapatın ve tekrar derin dondurucuya kaldırın. 1 saat kadar bekletin ve kekleri kalıptan dikkatlice çıkarıp biraz ılındıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder