20 Şubat 2014 Perşembe

Patatesli ve Kıymalı Çiğ Börek Tarifi

vazgeçilmez lezzet.. :)

Hamur için:
  • aldığı kadar un
  • süt
  • yoğurt
  • tuz
  • karbonat
  • ılık su
Kıymalı harç:
  • kıyma
  • soğan
  • domates
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
Patatesli Harç:
  • haşlanmış patates
  • maydanoz
  • peynir
  • tuz
Kızartmak için
  • sıvı yağ
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin ve hamurdan bezeler yapıp her bir bezeyi oklavayla yuvarlak açın. İçine kıymalı harçtan ya da patatesli harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt serili servis tabağına koyup servis edin.
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder