20 Şubat 2014 Perşembe

Çilekli Reçelli Kurabiye


bu kurabiyelere çocuklar bayılacak... :)

Çilekli Reçelli Kurabiye
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr oda sıcaklığında margarin yada margarin ve tereyağı karışımı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Çilek reçeli
Pudra şekeri ile yağı karıştırın. Daha sonra unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve ortalarına parmağınızla bastırıp tepsiye dizin. Fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çay kaşığıyla üzerindeki çukurlara çilek reçeli koyun. Afiyet olsun.
Not: Fırına koyduğunuzda 5 dakika sonra fırını açıp bakın ve ortalarındaki delik düzleşmişse tekrar bir kaşığın sapıyla yuvarlaklıkları belirginleştirin ve tekrar pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder