20 Şubat 2014 Perşembe

CEVİZLİ TARÇINLI PRATİK KEK

CEVİZLİ TARÇINLI PRATİK KEK:

3 adet yumurta
3 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
1 büyük havuç
2 portakal kabuğu rendesi

Yumurtayı şekerle çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Daha sonra havuç rendesi, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilin, tarçın, sıvı yağ ve cevizleri ekleyip tekrar karıştırın. Unu da ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. Üzerini düzeltip fırına verin. Üzeri kızarana kadar ve içi pişene kadar pişirin. Kürdanla piştiğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder